Emlékezünk. Közeliekre és távoliakra. Régen és tegnap eltűntekre.

Lehet mértéke? Lehet ilyenkor mondani valamit?

Csak a régi mondás jár a fejemben:

"Contra vim mortis non est medicamen ln hortis"

 

Halálnak hatalma ellen nincs orvosság semmi kertben...

 

 És még ezt is eszembe juttatta. Akik már látták, talán megbocsátják, hogy újra idecitálom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iusmurmurandi.blog.hu/api/trackback/id/tr191497153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.11.04. 07:33:31

@Mormogi Papa!

Halálnak hatalma ellen nincs orvosság. Súlyos, nehéz szavak. De a remény "hal meg" utoljára. Ha megengeded

Üdvözítő Jézus Krisztus! Kérünk téged, fogadd országodba híveidnek lelkét, akikért szent véredet kiontottad. Emlékezzél meg, Uram, hogy gyarló az emberi természet, és olyanok vagyunk, mint a mezei virágok, melyek hamar elhervadnak, és a szél könnyen széthordja szirmaikat. Te, aki a keresztfán meghallgattad a hozzád folyamodó jobb latrot, és a paradicsomnak örömét ígérted néki, hallgasd meg híveidnek kiáltását is, és kegyelmesen oldozd fel a világból elhunyt szolgáid lelkét minden bűnük kötelékétől, hogy a feltámadásnak dicsőségében a választottak között részesüljenek az örök életben.
Adj nekik, Uram, örök nyugodalmat, és az örök világosság fényeskedjék nekik! Nyugodjanak békében, Jézus, Mária szent nevében. Ámen.

ü
bbjnick

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.11.04. 08:28:46

@bbjnick: Ave ! Légy üdvözölve, kedves látogató és köszönet a szép szavakért.
Én ugyan a megbékélés jegyében próbáltam magyarítani a mondást, hogy magamat is megnyugtassam, s mások keservét enyhítsem. De ideillik idézeted mindenképpen. Még ha mások másként fogalmaznák is. Köszönet érte.
Requiescat In Pacem.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.11.04. 08:42:58

@Mormogi Papa:

Farkasrétről hazafelé, már szürkületben - Virág a fényeket akarta látni - na még egy utolsó mécses a kapunál lévő tábla alá, igen, Szentkirályi Klára, a Kacsa ott van, húsz éves volt, s később a kocsiban, na most merre...? - tömeg mindenfelé.
Indulj el, majd mondom - megyek ahogy irányít, át a hegyen, a Béla király úton Zugliget felé, hazafelé, ahol már soha többé nem jön szembe az a villamos.
Kösz, Mormogo Papa.
Ü,
Insz...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.11.04. 09:16:45

Édesanyám eltávozta megerősített a hitemben, s abban, hogy az elmúlás figyelmeztet arra: ügyeljünk az életre és törődjünk az élőkkel.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.11.04. 09:44:22

@fiam: Nagyon igaz. Sok szeretetet és türelmet hozzá.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.11.06. 00:23:21

@Mormogi Papa: tudom hogy te is olvasod az MN Magazint, így valószínüleg találkoztál a legutóbbi szám 32-ik oldalán található megemlékezéssel, halottak napja alkalmából. A szerző egy bizonyos Tefner Zoltán, aki Kötcse és a kötcsei temető kapcsán talált bele a tutifrankóba. Szóval az egy nagyon szép írás. A neten egyelőre nincs fenn, úgyhogy linkelni sajnos nem tudom.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.11.11. 09:14:03

Na, feltették az emlegetett írást. Régen olvastam ilyen jót a témában:

www.mno.hu/portal/673068
süti beállítások módosítása